Jønne's verden

Rabarber Crumb kage

 

Topping

105 g. blødt smør

105 g. havregryn

135 g. brun farin

1/4 tsk. salt

 

Kage

350 g. rabarber skåret i 1 cm. stykker

1,5 spsk. brun farin

160 g. mel

135 g. blødt smør

1/2 tsk. bagepulver

1/4 tsk. salt

260 g. sukker

2 æg

1,5 tsk. vaniljesukker

 

Forvarm ovnen til 175 grader på varmluft.

Til toppingen blandes det bløde smør med havregryn, brun farin og salt med fingrene, blandingen stilles på køl.

Vend rabarberstykkerne med 40 g. mel og brun farin i en skål.

Pisk det bløde smør med sukker og tilsæt derefter de to æg, et af gangen.

Bland de resterende 120 g. mel, bagepulver og salt sammen og vend melblandingen i smørblandingen.

Beklæd en form (25x25cm) med bagepapir og hæld dejen i formen, pres rabarberstykkerne ned i dejen og sæt klatter af toppingen ovenpå rabarberne.

Bag kagen i 45 minutter og lad den køle inden den spises evt. med creme fraiche.

 

Simple men helt fantastiske kager

Æblekage

 

Denne æblekage smager fantastisk, især hvis du serverer den, mens den stadigvæk er lun. Ligesom med andre æblekager, så er creme fraiche, vaniljeis eller græsk yoghurt det perfekte at servere til. Rør fx lidt vanilje i den græske yoghurt, så har du det perfekte tilbehør til æblekagen.

 

Du får cirka otte stykker æblekage med denne opskrift. Skulle det ske, at du har noget til overs, så kan du nemt varme den i ovnen dagen efter. Det tager ca. 20 minutter at lave den, og så skal den bage i 35 minutter.

 

2 æg

200 g sukker

100 g smør

200 g hvedemel

1 tsk bagepulver

1 spsk vaniljesukker

1 æble

En springform, Ø 20 cm

Lidt smør til formen

 

Topping:

2 æbler

1 spsk kanel

2 spsk sukker

 

Til servering:

vaniljeis, cremefraiche eller græsk yoghurt

 

Æblekage - sådan gør du:

Tænd ovnen på 180°. Pisk æg og sukker hvidt og skummende med en elpisker. Smelt smørret i en lille gryde ved lav varme, lad det køle lidt af, og rør det i æggemassen. Bland mel, bagepulver og vaniljesukker, og sigt det i dejen. Rør godt med en ske, til dejen er jævn og glat. Skræl 1 æble, skær det i små tern, og vend dem i dejen med en ske. Smør springformen (25x25cm), og hæld dejen i den.

 

Topping:

Skær æblerne i tynde både, og fordel dem i et tæt mønster oven på dejen. Bland kanel og sukker, og drys det over kagen i et jævnt lag.

 

Bag kagen i ovnen i ca. 35 minutter – tjek med en strikkepind el.lign., at den er gennembagt. Server gerne kagen, mens den endnu er lun. Byd vaniljeis, cremefraiche eller græsk yoghurt til.

 

Tip! Sådan laver du den bedste æblekage

Faste, syrlige æbler giver det bedste resultat, når du bager æblekage. Brug gerne madæbler, for eksempel Belle de boskoop til din æblekage.