Jønne's verden

Jeg startede akvarie hobbyen som sikkert mange andre er startet. Jeg købte et brugt akvarium, som jeg hentede med min far et godt stykke fra hvor vi boede. Akvariet stod fuldt kørende da jeg kom for at hente det. Havde jo ikke aftalt andet, da jeg jo ikke havde set det, og ikke vidste om jeg ville købe det. Men det ville jeg. Det var et hjemmebygget 190 liter med flotte planter og store flotte fisk. Der var 2 Scalarer, 1 Labeo Bicolor, nogle saksehaler og neonfisk, som jeg lige kan huske. Så fiskene blev fanget, vandet tømt af og det hele blev pakket sammen i poser og spande. Hjemme klokken sent om aftenen og stille det hele op. Jeg mener jeg kom i seng kl. 3:30 den nat, men jeg skulle jo også først møde kl. 9 næste morgen. De fleste fisk overlevede den barske tur, det var kun nogle få neon som ikke klarede flytningen.

 

I 2005 købte jeg et hjørne akvarium på 190 liter. Det blev sat op med rødder og planter. Fiskene skulle være fra Sydamerika, så der kom 4 scalarer, et par sommerfugle cichlider, et par Apistogramma Agassizii, et par Ansistrus og en håndfuld Rød neon i. Derudover blev der sat 10 Amano rejer i for at rydde op i lidt alger.

Selvom mange nok ikke ville anbefale denne sammensætning, så gik det forbavsende godt. Selvfølgelig var der kampe, men der var ikke nogle med dødelig udgang. Alle fisk levede, da jeg nedlagde det i 2007 p.g.a. flytning.

 

I 2005 ville jeg også prøve noget anderledes, så jeg besluttede mig for at ville holde krybdyr. Jeg havde en kollega hvis søn havde skægagamer. Det synes jeg var meget spændende. Jeg lånte bøger om dyret, men lånte også bøger om kongesnoge. En fantastisk flot snog som er hvid med sorte bånd. Det endte med at blive en Kongesnog.

 

Efter 3 år uden akvarie, var det på tide at starte op igen. Jeg havde stadig mit 190 liter hjørneakvarium, så jeg fandt et hjørne til det. Nå, hvad skulle jeg så prøve? Jeg ville have noget spændende og noget med farver. Hvad er mere oplagt end Malawi cichlider. Det blev til 6 stk Labidochromis caeruleus og 8 stk Pseudotropheus saulosi. Alle fisk var stort set gule da jeg købte dem. Der var lige 2 Saulosi, som havde antydninger af at ville blive hanner. De var lidt mørkere og striberne var tydelige. I 2012 måtte jeg nedlægge det p.g.a. flytning.

 

Efter yderligere 3 år blev det så tid til akvarie igen. Jeg har tænkt på akvarie mange gange i de 3 år jeg har undværet. Men på grund af pladsmangel har jeg skudt tanken ud af hovedet. Nu kunne jeg så ikke mere. Mit hjørneakvarie har jeg stadig, men har ikke plads til det, så det står hos en ven. Jeg måtte gå efter noget mindre, så det blev til et 128 liter akvastabil som jeg købte brugt. Jeg fandt en plads i hjørnet med vinduer. Ikke den ideelle plads, men i mangel af bedre blev det der. Det fik jeg lavet til et sydamerikansk setup med 2 par Apistogramma Borellii som hovedattraktion. Derudover 1 Ansistrus, 5 Panda pansermaller, 2 små algeædere og 12 Fantomtetra.

Knap 3 måneder efter jeg havde fået det første akvarie op at køre, så jeg tilfældigt et 180 liter akvastabil med armatur og underskab til salg for 100kr. Det blev jeg simpelthen nødt til at eje, så det fik jeg hentet og sat op ved siden af det første. Så lige pludselig fra ikke at have plads til akvarium, havde jeg nu 2 akvarier. Sådan kan det gå. Jeg er nu i fuld gang med at dekorere det nye, som skal indeholde Tanganyika cichlider.